Vacatures voor waarnemend huisartsen

Wij helpen je bij het zoeken naar waarnemingen in de door jou opgegeven regio. Voor zowel ANW-diensten als dagwaarnemingen. HuisartsenHulp neemt de bemiddeling tussen jou en de verkopende huisarts geheel over. Je inschrijving is altijd gratis en vrijblijvend, je betaalt geen bemiddelingskosten over aangenomen werk. Wij factureren onze bemiddelingskosten (4,5% van het waarneemtarief) aan de verkopende praktijk bij een succesvolle bemiddeling.

Werk vinden via de website en app

Snel reageren op werk via onze website & app

Via onze website en onze app kan je direct het aanbod van werk inzien en hierop reageren. Daarnaast ontvang je per e-mail, sms of pushberichtjes updates over interessante vacatures. Na het reageren op een vacature ontvang je zo snel mogelijk bericht of je wordt ingezet.

Wat is een waarnemend huisarts precies?

Een waarnemend huisarts heeft geen eigen praktijk, maar werkt voor een huisarts die dat wel heeft. Die laatstgenoemde moet 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn voor zijn patiënten. Natuurlijk kan hij dat niet alleen. Op de momenten dat de huisarts afwezig is, is een waarnemend huisarts nodig. Ook in drukke periodes, uitval van collega-huisartsen of vakanties zijn waarnemers van grote toegevoegde waarde.

Dat je als waarnemer maar tijdelijk in een huisartsenpraktijk of op een huisartsenpost werkt, wil niet zeggen dat je daarvoor minder vaardigheden nodig hebt. Integendeel. Om in iedere omgeving weer optimaal te kunnen functioneren, heb je juist een breed scala aan competenties nodig. Als waarnemend huisarts vervul je een belangrijke rol. Mede dankzij jou blijft de continuïteit van de zorg aan patiënten gewaarborgd.

Een waarnemend huisarts neemt de rol van de vaste huisarts aan en biedt dezelfde hoogwaardige zorg aan patiënten. Een waarnemer is in de meeste gevallen tijdelijk werkzaam in een praktijk, slechts in sommige gevallen is er sprake van een langduriger samenwerking.

Wat ga je doen als waarnemend huisarts?

Als waarnemend huisarts functioneer je binnen de eerstelijnszorg als vervangend huisarts. Daar horen alle denkbare taken van de vaste arts bij: het ontvangen van patiënten en het stellen van diagnoses, het behandelen van aandoeningen en het doorverwijzen van patiënten naar een specialist indien dat nodig is. Als waarnemend huisarts is het jouw taak om patiënten op de hoogte te stellen van hun gezondheidstoestand. Rekening houdend met hun behoeften stel je een behandelplan op en voer je deze uit. 

Welke competenties worden van jou als waarnemend huisarts verwacht?

Net als aan een basisarts, vaste huisarts en tal van andere medisch professionals worden ook aan jou als waarnemend huisarts belangrijke eisen gesteld. Natuurlijk staat grondige medische kennis voorop. Andere vaardigheden die noodzakelijk zijn om je werk goed uit te voeren, zijn:

  • Communicatieve vaardigheden: je moet je bevindingen helder en begrijpelijk kunnen verwoorden aan patiënten. Ook moet je natuurlijk met je collega’s goed kunnen communiceren.
  • Samenwerking: als waarnemend huisarts ben je werkzaam in een team van medisch professionals. Een goede samenwerking met hen is essentieel voor goede patiëntenzorg.
  • Stressbestendigheid: als arts krijg je vaak te maken met hoge werkdruk. Het is van belang dat je jezelf ertegen kunt wapenen en stress niet de kans geeft om de uitvoering van je werk negatief te beïnvloeden.

Vacatures voor waarnemend huisartsen

Via HuisartsenHulp vind je snel vacatures door heel het land. Via zowel de website als de app kun je het actuele aanbod direct inzien. De vraag naar waarnemend huisartsen is aanhoudend. Houd HuisartsenHulp dan ook regelmatig in de gaten voor de laatste updates.

Voordelen van werk zoeken als waarnemend huisarts bij HuisartsenHulp

HuisartsenHulp is een specialistisch werving- en selectiebureau dat behalve waarnemend huisartsen ook onder meer doktersassistenten, basisartsen, praktijkmanagers en praktijkverpleegkundigen ondersteunt in hun zoektocht naar een (tijdelijke) functie. We hebben diepgaande kennis van de medische wereld en beschikken over een uitgebreid netwerk aan opdrachtgevers. In onze bemiddeling houden we altijd rekening met jouw behoeften als werkzoekende.